Salam Ramadhan dan AidilFitri

 Salam Ramadhan dan Aidil Fitri untuk semua umat Islam. Semoga diberikan keberkatan dalam setiap yang diusahakan.

Insya Allah selepas raya nanti homestay ini akan dibuka semula. Dengan jumlah bilik yang telah menjadi tiga dan lengkap dengan keperluan-keperluan asas, sewanya hanyalah RM200/malam.

Sepanjang Ramadhan ini Homestay al-Hasanah telah ditutup untuk kerja-kerja pencegahan apa tu… err… pest control. Tujuannya ialah untuk memastikan ‘keteguhan’ rumah tersebut untuk jangka panjang. Sebenarnya, kerja pest control dah dibuat beberapa hari sebelum Ramadhan lagi, tapi saja ambil tempoh bertenang, tutup dulu sekejap masa Ramadhan. Masa ni lah juga peluang untuk upgrade apa-apa yang patut.

Terbang lagi lah beribu RM. Nak buat macamana, rumah tu amanah. Kena lah jaga. Company yang saya upah ialah IC Global dan telah memberikan 2 tahun warranty. Mana-mana penghuni homestay ni jangan terkejut kalau di lantai rumah ni (belah tepi)banyak bekas tebukan bersaiz 10sen kerana itu ialah tempat bahan kimia dimasukkan. Dalam setiap lubang, sebanyak 5liter bahan kimia dimasukkan. Lubang-lubang tu semua telah ditutup rapat dengan simen.

Lepas ni boleh lah saya tidur lena sikit sebab rancangan yang ditangguh bertahun-tahun akhirnya dah dilaksanakan. Semoga segala binatang-binatang merayap dan perosak tak berani datang rumah ni, amiin….

This entry was posted in Berita Homestay al-Hasanah. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s